Снимка: БГНЕС
fallback

Три дни остават до крайния срок за подаване на данъчни декларации в тазгодишната кампания на НАП. Тя приключва точно на 30 април, но ще бъде ли удължена и какво е различното в правилата.

От НАП съобщиха, че във времето на извънредното положение, принудително изпълнение няма да има.

В последните три дни обслужваме два пъти по-малко хора, отколкото миналата година. Над 80% от данъчните декларации са подадени от вкъщи, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров пред БНТ.

Няма необходимост човек да ходи в НАП, тъй като това може да стане изцяло по електронен път чрез ПИК, категоричен е той.

Ако данъчната декларация не бъде подадена в необходимия срок или няма възможност за навременно покриване на сумата в нея, то започват да текат лихви. Никой обаче няма да ви продаде имота за неплащане на 100 лв. данък върху имот, например, обясни Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Хахаха

преди 4 години

До 16 . Който има неразпределена пемалца, ако ще и 10 бона, след падане на изв. положетие НАП ще се нахвърли да се покажат парите.Който не маже, и е теглил помощи ... жив ще го одерат.Чистя кеша (неразпределена печалба) плащам данъци като луд, щото 2017 още ми държи врага. Тогава НАП наппави пак акция за неразпр. печалба и цая народ изгоря.Аз в последния момент се изчистих ...Та ... който има заеми и данъци да плаща, да потяга ***, че сред 13.05 ще има двойно протикване

15

българин

преди 4 години

До: номер 14 (asd)Да вземем за пример Швеция!Там всичко им е безплатно.Ама наистина всичко.Но с данъците им режат главата от кръста нагоре!Доколкото знам, близо половината им заплата отива за данъци.Говорил съм със шведи - и те много се оплакват от данъците.Така че у нас социализъм никога не е имало, имало е комунистическа диктатура.Социализъм има във Швеция!

14

Анонимен

преди 4 години

"НАП: Няма да има принудително изпълнение през извънредното положение" Ама после ДУПЕ да ви е яко!

fallback