Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

След като премиерът Бойко Борисов обяви, че до края на месеца страната ни ще кандидатства за приемане в механизма ERM II, по-познат като "чакалнята на еврозоната", в обществото се породиха разностранни реакции.

Според лидера на СДС Румен Христов, хибридната война за приемането на България в Еврозоната продължава. Той допълни, че мястото на страната ни е в Еврозоната.

"Проруските сили в България никога няма да се примирят с откъсването на България от прегръдката на Русия. Въжделенията им за Евразийски съюз се разпадат всеки ден. Това е най-значимото събитие след приемането на България в ЕС и слава Богу - ще кандидатстваме", подчерта Румен Христов в "Денят ON AIR".

Според него влизането ни в Еврозоната ще даде на държавата и родните фирми нови възможности.
"Спекулациите за изравняване и закръгляне на цените са дребни бакалски сметки, които нямат нищо общо с правилното място на България", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Румен Христов каза още, че кризата около коронавируса е изненадала целия свят. По думите му кредитите трябва да са по-достъпни за хората, които са в най-затруднено положение. Но държавата ни няма как да отпуска безвъзмездни помощи.

"Няма как държавата да отпуска грантове, както някои други страни. Тази криза рано или късно ще отшуми и кредитополучателите ще могат пак да работят и да си върнат кредитите", допълни Христов. Важното е да преборим кризата здравословно. После всичко ще заработи само за ден, прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

В нашите учебници пише за Симеон Велики с респект. Но недостатъчно пише за децата му. За тяхната роля за гърчеенето на двореца, за унищожаването на Преслав, за зверствата,издевателствата срещу богомилите. В резултат - смилането на държавата.Политическият връх, изживяващ се като елит, май твърде често е бил на обратния бряг на нацията, избирателно или със силните на деня, или занесен в друга вяра. Европа е недостойна за българите.

24

Анонимен

преди 4 години

България е паднала по османско владичество при същата ситуация: световна чума плюс предателство и съглашателство на местни владетели.

23

Анонимен

преди 4 години

...каза Румен Христов преди българите да пуснат водата

fallback