Снимка: БГНЕС
fallback
Продажбите онлайн значително нарастнаха, след като вече повече от месец живеем в социална изолация. 
 
Данните са на най-големият онлайн търговец на храни в България. Анализът е на компания, която се занимава с обработка и моделиране на големи данни. 
 
"Има драматичен ръст на продажбите онлайн през март, сравнено с февруари", каза Христо Хаджичонев, експерт по моделиране и прогнозиране на големи данни, в ефира на bTV. 
 
Наблюдава се и голям ръст в продажбите на продукти като продукти за ръце, които не са били толкова популярни преди. 
 
"Характерното е, че имаме трайно изместване на търсене на всякакъв род продукти онлайн", допълни Хаджичонев. 
 
Хората остават по домовете си и спират консумацията си на неща, които преди това са консумирали в ресторанти. Повечето са се ориентирали към по-икономична версия на алкохолните напитки като ракия, където се наблюдава голям ръст. Експертът отбеляза, че при по-скъпите напитки като уиски и бърбън не се наблюдава подобен ръст. 
 
При колбасите също има голямо потребление. Причината за това е презапасяването, което имаше през март. 
 
"Потребителското търсене трайно ще се настани онлайн. То няма да е свързано само със стоки от първа необходимост и бързооборотни стоки, а стоки от почти всякакъв вид. Дори след отхлабването на мерките хората ще продължат трайно да консумират", сподели Христо Хаджичонев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Таню

преди 3 години

Пиянството на един народ...Аз, пък, приключих с народното творчество и минах на поотлежали малцови брандове.И не, не се набутвам на несретниците от ebag...

20

мишо бирочето

преди 4 години

и крушевата не е лоша. аква вит както му викат от едно време. в мярката е всичко. в българия имаме култура на пиене, от туршагите ли е, от римско време ли, наша ли си е, не знам ама англосаксонската папляч порка на крак и се налива и се нашират. ние сядаме като пичове на маса, мезенца, салатки, ястия и пак от начало. проблемът е само че забравяме да станем по некой път.

19

Както Тръмп речи

преди 4 години

Като шибнеш 100-150 грама преварка поне 50 градуса не само китайския вирус ще замине Ами и другите за които не се сещаме честоА наздраве !

fallback