Снимка: УМБАЛ Александровска

10-годишно момче от Стара Загора се превърна в най-младия дарител в кампанията за подпомагане на УМБАЛ "Александровска" в борбата с COVID-19, съобщиха от лечебното заведение.

Вдъхновен от вълната от съпричастност към медиците в тези трудни дни, малкият Димитър Инджов реши да дари всичките си спестявания за закупуване на защитни облекла за лекарите, вместо да ги похарчи за себе си. Така всичките 159 лева от касичката на момчето отиват за благородната кауза.

Малкият благодетел споделя, че обича да спортува и тренира лека атлетика в родния си град, като мечтата му е един ден да стане голям спортист.

Освен това той е върл почитател на любимия си футболен отбор "Берое" и заедно със своя баща не пропуска мач на "зелените" от Стара Загора.

"От сърце желаем на Димитър да бъде здрав и успешен ученик, да стане футболист като Камата, и да сбъдне мечтите си!", написаха от Александровска болница в благодарствено послание до Митко.

А това не е първото дарение от семейството на детето, след като по-рано те са дарили и предпазни облекла за лекарите в Университетската болница в Стара Загора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase