fallback

Спад в цените на жилищните имоти определено ще има заради коронакризата. Очакванията за пониженията са различни - от съвсем козметични спадове до малко по-големи. В наемните нива също ще има намаление, заяви Калоян Богданов, маркетинг мениджър в AG Capital, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Купувачите на имоти ще имат възможност да си купят по-изгоден имот, но не и такъв, чиято цена се е сринала... Прекалено ниските цени на имотите трябва да са червена лампа", предупреди експертът.

"Няма за момента никаква информация и данни за масово излизане на продавачи, които да са притиснати и да продават на всяка цена", посочи Богданов. Той отбеляза, че след края на кризата ще е необходимо време за възстановяването и на жилищния пазар.

"Очакванията са възстановяването да е доста по-бързо спрямо това, което последва след предишната криза", уточни той.

"При жилищното строителство няма забавяния. Хората, които са си купили имоти в сгради, които се строят все още, нямат основания за притеснения", посочи експертът. "Разбира се, зависи колко ще е дълга тази криза. Ако продължи повече, и строителните предприемачи ще намалят скоростта, с която работят", добави той.

Вижте целия разговор във видео материала тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Катастрофа

преди 4 години

Имотния балон се спука !!!! Цените ще се сринат !!!! Катастрохата предстои !!!!

96

Катастрофа

преди 4 години

Имотния балон се спука !!!! Катастрофата тепърва предстои !!!!

95

Анонимен

преди 4 години

Единствения шанс да не паднат цените на имотите, е ако инфлацията е доста голяма.

fallback