Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

България настоява за единни и координирани действия на ЕС за излизане от кризата с коронавируса.

Министерският съвет одобри днес позицията на страната ни за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 април чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата
Лидерите ще обсъдят последващите действия от срещата на Еврогрупата, проведена в периода 7-9 април, както и Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за изход от пандемията COVID-19.

България приветства постигнатия от Еврогрупата напредък и подкрепя продължаването на работата, за да бъде осъществен единен и координиран отговор на кризата.

България подкрепя договорените и синхронизирани действия на държавите членки при излизане от кризата с цел намаляване риска от появата на вторична вълна, породена от свободното движение на хора.

Следва първо да бъдат адресирани в дълбочина отделните аспекти на кризата, причинена от COVID-19, особено здравните, като след това се премине към решителни мерки за възстановяване на икономиките.

Министерският съвет одобри също българската позиция за участие в заседанието на Съвет "Общи въпроси", което ще се проведе днес осредством видеоконферентна връзка.

В подготовка на видеоконференцията на Европейския съвет на 23 април Cъветът ще обмени мнения по Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за европейската стратегия за изход от пандемията CОVID-19 както и за последните мерки, предприети на национално ниво в борба с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

да бе

преди 4 години

То поне някакви действия да имаше, а какво остана до единни.Видя се, че ЕС е всяка коза на свой крак, когато нещата станат малко по-сериозни. Иначе е много лесно да си хортуват в Брюксеел, да ни дават акъл и да вземат тлъстите заплати.Когато нещата загрубяха се видя, че няма съюз, няма единство и солидарност. Всяка държава беше оставена сама за себе си. Видя се в Италия като най-ярък пример.Къде отидоха ценностите им?Просто няма такива, всичко е само на думи, всичко е фалшиво.

20

Анонимен

преди 4 години

Народ с такъв лидер да няма голямо мнение за себе си.

19

НЕКОЙ

преди 4 години

До 19-тата мижитурка: Остани си в къщи до самият край. Вирусът ще те догони. Ако си слабичък имунно после си при мен, а аз съм гробокопач. Не можеш да се надбягаш с вируса. Негов си. Реви сега, реви неистово.

fallback