fallback
Повечето индустрии са се фокусирали да запазят здравето на хората. Много служители са базирани да работят от вкъщи или се следва определен ротационен принцип. В текстилната индустрия, която има възложени големи поръчки от западни фирми, започват да освобождават служители. Темата коментира Капка Стойкова, старши консултант в международната фирма CIKAAR, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria
 
Тя отбеляза и че се наблюдава преориентиране на служители към други сектори. 
 
"Дори квалифицираните кадри се ориентират към по-сигурни и по-големи индустрии. Хора, които са работели за собствена фирма или по-малки работодатели, сега се ориентират към по-големите работодатели". 
 
Стойкова коментира и преквалификацията на служителите. 
 
"В момента има много виртуални предложения и хората, докато са в карантина, могат да се учат и да придобиват нови знания". 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

от Плевен

преди 4 години

Мизия 96 АД - гр. Плевен търси персонал. Заплащане - минимална заплата.Работно време - добро, по 10-12 часа на ден.Условия - викане, овикване, заплахи, заключване в петък вечер до сутринта на събота под ключ!Бонуси - това, че са Ви наели на работа, малко ли е ..?

7

Анонимен

преди 4 години

Завод Мизия-Плевен. Сигурна индустрия- заповядайте. Търсят се шивачки и гладачки без опит

6

имиджмейкър

преди 4 години

Имиджът онлайн няма НИКАКВО значение. Във фейса и инстаграм са все от кралска особа нагоре, ама не могат и името си да напишат правилно. Компаниите не са такива балами, да се връзват на алтер егото на псевдоспециалисти.

fallback