Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Навръх Великден тежка катастрофа в столицата отново повдигна въпроса за войната по пътищата. 22-годишен шофьор помете кола на светофар, в която беше телевизионният водещ Милен Цветков. За съжаление, журналистът почина в линейката на път за болницата.

"В тази позиция можеше да е всеки един от нас. Случи се с Милен. Него също го болеше от това, което се случва по българските пътища. Жалкото, е че точно един такъв човек си отиде по такъв начин - от нещо, срещу което се е борил", коментира автомобилният състезател Крум Дончев в "България сутрин".

Той е изумен от пасивността на обществото, свързана с всички заобикалящи ни проблеми.

Oще по темата


"Търсейки обективната истина, можем да засегнем много проблеми - както законодателството, така и инфраструктурата, така и образователния елемент. Факторите са много", смята Дончев.

По думите му обществото ни е в състояние на апатия и примиримост с нещата, които ни заобикалят, и това не може да продължава.

"Комбинацията висока скорост, дрога и алкохол убива - това е факт. Няма бързо прилагане на наказание на нарушителите, има вратички в закона. Това е чувство за безнаказаност", категоричен бе автомобилният състезател пред Bulgaria ON AIR.

Според него обществото трябва да приеме идеята, че трябва да е по-толерантно, по-отзивчиво, да се грижи за околните.

Дончев изрази мнение, че независимо от опита на шофьора и мощността на колата, всеки би могъл да направи фатална катастрофа под влиянието на опиати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Постоянно обяснявам на сина ми да не се впряга, да пази пешеходците и другите участници. Както и да се пази от другите участници защото може да са не само прости и некадърни, а също така пияни, дрогирани, разсеяни, на медикаменти или дори да получават в тоя момент инсулт.

21

Анонимен

преди 4 години

До Пак вратички, а?Защото лятото като се върщах от морето и спрях на една бензиностанция ми направи впечатление странното поведение на младежа в брандиран бус зад бензиностанцията. После се усетих, че хубавеца е шмъркал. А поведението му после на път за София не бе много адекватно в потвърждение на съмненията ми. Та, няма как в реално време да го разбереш и контролираш. В провинцията преди седмица- две хванаха трима с баничарки шмъркани. В.Търново ли бе, Габрово ли? Ще го провериш на излизане..

20

Бързай бавно!

преди 4 години

Защо трябва да се произвеждат коли с мощност над 100к.с., след като има пределно допустима скорост разписана в закона за движение по пътищата, постижима и с автомобили до този праг..?! По това ли трябва да се отличаваме...че едните са по-големи, "недосегаеми човеци" от другите...? И с 60км./ч. можеш да се простиш с живота, ако нацелиш някой стълб...еле па ако си на градус или акъла ти е на пихтия да утепаш и невинни хора! Коли над 100к.с. трябва да бъдат под специален режим...със закон!

fallback