Снимка: Нова тв

Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа.

Десислава Пешева-Николова се е явила днес в СДВР. Тя е била придружена от адвоката, който защитаваше и алкохолния бос Миню Стайков, съобщава Нова тв.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на майката, че е дала автомобила на сина си.

"Не съм давала ключовете на сина ми. Изказвам искрените си съболезнования на семейството на Милен Цветков. Много съм разстроена от това, което се случи. Това е драма и за двете семейства. Идвам, за да съдействам на разследването", каза тя пред "24 часа".

По информация от прокуратурата джипът, който е шофирал синът й, е собственост на фирма „Десислава Пешева Комерс“. Собственик на фирмата е майка му - Десислава Пешева-Николова. Основната й икономическа дейност според търговския регистър е отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения.

Справка в Министерството на земеделието показва, че фирмата е с одобрени и заплащани евросубсидии за земеделци.

Десислава Пешева-Николова е сред съдружниците във „Винпром Карнобат“.

На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка и да изясни произхода на средствата, с които е купен луксозният джип. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура.

По-рано днес мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата, бе удължена на 72 ч.


Трагичният инцидент, при който загина журналистът, стана около 18:00 часа на Великден в София. Милен Цветков спрял на червен светофар пред столичен мол на бул. „Черни връх”. Отзад се врязала колата на Кристиан Николов. Младият шофьор се оказал с положителна проба за канабис и амфетамин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase