Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се трафикът към София да се увеличи през днешния ден. По данни на полицията опашката от чакащи автомобили на АМ "Тракия" към момента е над 1 км, информира  Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Много от тези, които напуснаха града преди празниците, може и да не успеят да се приберат. Всички, които ще се опитат да влязат днес в столицата, ще бъдат щателно проверявани от МВР. При нередности в декларациите ще има санкции.

Стотици шофьори напуснаха София преди да бъде въведена забраната за излизане от града по великденските празници. Прибирането ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата: между 6 и 8 ч. сутринта и между 18 и 20 ч. вечерта.

От МВР обясниха, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили. Не е изключено да има и такива, които няма да бъдат допуснати да влязат в София. Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase