Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни. Хотелиери обаче искат повече сигурност след края на пандемията и настояват за нова застраховка на туристите срещу COVID-19, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Обикновено през април в курорта пристигат първите туристи от Израел. Тогава отварят и първите хотели. Крайбрежната алея на Слънчев бряг е пуста, а най-рано хотелите ще отворят на 18 юни, когато са и първите чартъри.

От държавното акционерно дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, този сезон ще пренасочат средства най-вече за безопасността на туристите и персонала. Предвижда се по-честа дезинфекция на алеите в курорта.

"Трябва да е ясно, че в Слънчев бряг сме в постоянна готовност да инвестираме средства в подготовката на инфраструктурата", обясни изпълнителният директор Златко Димитров.

Хотелиерите обаче се тревожат, че няма ясен план как ще се действа при установяване на случай на заразен с коронавирус.

"Ако трябва със законова разпоредба да се вмени застраховка "Защита от COVID-19" за всички хотелиери, защото това е много опасно… 14 дни в карантина и всички гости, които са в хотела, са на издръжка на хотелиера", подчерта хотелиерът Дияна Колчева.

Хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг, очакват предимно български туристи през този сезон. Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят драстично.

В Слънчев бряг се надяват да привлекат туристи и през септември, ако заразата с COVID-19 бъде овладяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Собственик в Сл.бряг

преди 4 години

Нека се подкрепяме и подкрепяме българското. На мен в Слънчев бряг ми харесва, там съм заради хубавите неща. Лошите ги избягвам. Тайно се надявам да почивам цяло лято на най-хубавия плаж с малко турсити. Хейтърите с 200 се махайте и си останете след почивката там където сте отишли!

47

Minuva42

преди 4 години

Понякога се учудвам на неграмотността на някой "бизнесмени".Застраховка срещу непознатия силно заразен вирус, срещу който няма ваксина би струвала повече от средните разходи без застраховка. Те парите от застраховките не идват от някое неизвестно място - идват от същата тази застраховка.Да се вменяло със закон. Като им вменят със същия този закон да я плащат и ще писнат до небесата.По някога се чудя как такива хора оцеляват в пазарна икономика...?

46

Lt.Col. Bill Kilgore

преди 4 години

Сезонът ще започне най-рано в средата на юни?Моля, уточнете за коя година говорите.

fallback