Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

„България е от държавите, която е с много по-рестриктивни мерки от наложените от Международния комитет за защита от нейонизиращи лъчения", каза доц. Даниела Илиева от Фондация "Право и Интернет" по Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

Екипът на Фондацията работи от 20 години в сферата на телекомуникацията. Илиева обясни, че този комитет дава препоръчителни лимити, а България има още по-ограничаващи. България е от държавите, които се грижат за евентуални неприятни ефекти върху човешкото здраве.

"Експертите ни казват, че няма заплаха за човешкото здраве, защото радиочестотният спектър, в който ще се използват 5G технологиите, няма да бъде по-различен от този, който се използва и за досега съществуващите технологии". Според нея основната полза, която 5G ще осигури, е по-значимият пренос на данни. "Сега всички виждаме проблемите от претоварването на мрежите", уточни Илиева.

"5G е мрежа не се различава по нищо от сега съществуващите мрежи. Тя е едно надграждане и не е заплаха за човешкото здраве", категорична е доц. Даниела Илиева.

Целия разговор вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Манца

преди 4 години

Поредната корумпирана краста пък нагла.Ходи се гръмни ***

112

Шлаф

преди 4 години

Не си запознат - честотен диапазон и 5G са две различни неща. За да стане по-ясно - имаме бензин с различно октаново число - 95, 98 и т.н.. Имаме и двигатели с турбо и без турбо. Тези двигатели могат да работят и с по-ниско и с по-високооктанов бензин. Ще има някаква разлика в характеристиките за мощност/въртящ момент/изгорели газове, но реално ще работят.

111

Мнение

преди 4 години

До колкото съм запознат, 5G честотния диапазон няма нищо общо с предходните 3 и 4G, така че коментиращата лъже като дърта....!"Сега всички виждаме проблемите от претоварването на мрежите"Значи, ако е 5G няма да се претоварват мрежите така ли?Сигурно при прехода от 3 към 4G са твърдяли същото?!Я поразгледайте в тубата и вижте как вече съществуващата система влияе на околната среда! Ще се изненадате!Никакво 5G в България докато не се докаже от независими експерти, че е на 100% безвредна!

fallback