fallback

Общ преглед

При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е установено, че е бил с ограничителна заповед. Това каза пред журналисти в софийския квартал „Факултета“ директорът на СДВР гл. комисар Георги Хаджиев, цитиран от „Фокус“.

Oще по темата

Хаджиев посочи, че до полицейско присъствие в квартала се е стигнало, след като е подаден сигнал, че жена се нуждае от полицейска помощ, защото е била нападната.

„Знаете за новата заповед. Създали сме организация. Разговаряхме и с управителя на „Т Маркет“ и магазинът е зареден напълно. Опитваме да сме диалогични и да не предприемаме репресивни мерки, към настоящия момент те дават резултат”, допълни той.



Органите на реда ще извършат проверка дали действията на жителите на квартала са провокация и са били предварително организирани.

„Не мога да коментирам възгласите за оставка“, каза още Хаджиев.

Напрежението се повиши по обяд в столичния квартал „Факултета”. Жителите му се събраха на протест пред голям хипермаркет. В сряда мерките за влизане и излизане от квартала бяха затегнати, а на входовете бяха поставени КПП-та.

Днешният протест започна в 12:00 часа. В квартала има сериозно полицейско присъствие.

Късно снощи в социалните мрежи бяха разпространени кадри от сблъсъци между полицаи и жители на "Факултета".

 




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 4 години

До картоф компиров 59Относно това, което пишеш за Самоков не за първи път - мисля, че точно от вас трябва да се започне с практически пример, който да накара управляващите да променят някои закони съобразно с актуалната ситуация в страната.Ако бай индиец знае, че във всяка една българска къща би могло да има калашник или лека картечница и че законът разрешава това пособие да се ползва в случай на агресия спрямо дома и семейството, тогава психологическата атмосфера щеше да е съвсем друга.

134

Смешник

преди 4 години

Ся няма актове за тия ей така 100 човека на куп

133

До 131

преди 4 години

Ромити носят болести щото работят по кофити , отдавна не работят .

fallback