Снимка: БГНЕС
Д-р Дончо Дончев е доброволец в клиниката по инфекциозни болести на ВМА, където се лекуват болни от COVID-19. За момента там са настанени 30 души, персоналът, който се грижи за болните е с екипировка, обясни лекарят в ефира на bTV. 
 
"Вирусите са летящи същества и могат да полепнат навсякъде, човек трябва да се пази, за да не полепнат по него, и второ да не ги полепи по откритите части на лицето и тялото си", каза д-р Дончо Дончев. 
 
"Реших да бъда доброволец, защото колегите от ВМА повече от два месеца работят на този график. Трябва да запазят силите си, защото същественото още не е започнало", обясни той. 
 
Д-р Дончев обясни, че по-голямата част от хората са с малки симптоми или даже без симптоми и признаци. "Това е коварно - хората, които са леко болни не могат да се разпознаят от околните", обясни той. 
 
"Това е истинският смисъл на думата война. Бил съм пряк свидетел и участник в някои от военните конфликти като доброволец. Има един невидим разкъсан на милиарди частици враг, който върти косата. Това е една война на цялото човечество", категоричен е лекарят. 
 
В общестово вървят спекулации като "къде са тези болни, дай да ги видим".
 
"Има ги и дано не ви се налага да ги видите", посочи д-р Дончо Дончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase