Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с 2 обвинения, но все още от СДВР се обработват материалите, които ще се докладват в прокуратурата, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

"Г-н Сидеров се яви със своя адвокат в СДВР и там бяха проведени процесуално-следствените действия, разпоредени от прокуратурата. В момента е задържан за срок до 24 часа с оглед осигуряването му за доклад в прокуратурата. През цялото време колегите от СДВР са работили под ръководството на Районна прокуратура-София", поясни вътрешният министър.

Oще по темата
"Има приет закон за подвеждаща или лъжлива информация във връзка с борбата с пандемията. Колегите са сезирали и са поели действия по компетентност", уточни Младен Маринов.

Според вътрешния министър свободата на словото по никакъв начин не е нарушена във времето на извънредно положение. "Дори бих казал, че сме на едно от първите места по свобода на словото, както и вече е ясно, че сме на първите места по адекватност на мерките и брой на заразените. Ще дам за пример Дания. Там забраниха всякаква информация по отношение на борбата с коронавируса, а тя да идва единствено и само от правителствените източници", посочи Маринов.

Вътрешният министър обяви още, че вероятно утре ще бъде съставен акт на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов след репортаж, в който се вижда как той седи на пейка пред Народния театър.

Както е по закон, санкцията ще е в размер между 300 и 1 000 лева.

"Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. След репортажа, той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк", допълни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Георги

преди 4 години

До "Умен"-Защо не написа,че 14,50 евро може да си купиш на бензиностанцията един сандвич. Защо не написа, че държавата всяка месечна заплата ти задържа около 50 % за осигуровки.Защо не написа, че цените в магазините са солени и в съботните дни пътуват до съседна Германия да напълнят торбите с храна.

104

Анонимен

преди 4 години

До " Чичо Бък"! Що за Американофилски "ник" Ама както и да е! -:) Та моето момче. Чичо ти Волен си е в ред както и да го погледнеш! От години е в "политиката" И все още оцелява! И пак ще оцелее бъди сигурен! То ако си "голям" и помниш.Преди години в хотел в Брюксел Че и на летището и в самолета имаха "проблеми" с него,Щото си беше пийнал ама се забрави щото на властта не пречеше. Имаха "подкрепата" му и на партията му! Ама явно сега пречи вече!! -:)

103

Анонимен

преди 4 години

121 Гаранция че я имаш я нямаш 20 годинки! -:) Амааа от километри си личите бре! -:(

fallback