Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Новите случаи на коронавирус у нас са 40, съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутайчийски на редовния брифинг.

От тях в болница са настанени 14 души.

Има нова засегната област – Ямбол.

Така общият брой на заболелите от COVID-19 става 735, като активните са 585.

Увеличението е с 5,8 % от вчера.

От новите случаи 29 са в София. Градът се оформя като най-голямото огнище в България - 444 са случаите.

Останалите нови случаи от вчера са в: Кюстендил – 3 /там също има огнище, което се изследва в момента/, Смолян – 2, Сливен - 2 Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ямбол – по един.

От новите случаи 3 са деца – на 6, 9 и 15 години. Те са от София и София-област. Не са приети в болница.

Два нови случая има сред медицинския персонал - санитар от ВМА и служител от Александровска болница, като с тях общо случаите са 39.

Излекуваните до момента са 105 или 14,3%. 24 от тях са от последното денонощие.  Излекувани са 5 деца.

Жена на 59 години е починала през последното денонощие в „Пирогов“. Тя е била със съпътстващи заболявания. Така броят на починалите става общо 36, тоест 4,9%.

В болница са 210 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Анонимен

преди 4 години

Не съм против София да попадне под карантина въпреки че живея там от рождение. Все пак обаче да не се забравя че може би случаите на заразяване са по малко на 1000 човека да речем от някои областни градове - така че е хубаво да има точна рамка кога това се прави и да важи за всички!!

181

до 202

преди 4 години

защото като % положителни проби от общия брой направени тестове София не е на 1во място, а ако го сметнеш и като %на глава от населението съвсем не е на 1во място, затова. Има най-много заразени като брой там, но там са правени в пъти повече тестове отколкото в който и да е друг град. Внимавайте какво си пожелавате, защото много лесно може да се върне софийското жителство...

180

Анонимен

преди 4 години

защо не казват колко от болните са хора върнали се от Европа?Защо не казват как са се заразили новите?Така ще има да ни плашат 3 години с тия цифри

fallback