fallback

Населението на България вече е официално под 7 милиона. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ) за 2019 г.

Oще по темата
Българите са по-малко с 48 557 души или 0,7% спрямо година по-рано, сочи годишното демографско изследване на НСИ.

Като трайна тенденция изпъква процесът по намаляване и застаряване на населението и задълбочаване на дисбаланса в териториалното разпределение.

Как изглежда демографската картина в страната – в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR разговаряхме с проф. Татяна Коцева от Института за изследване на населението и човека към БАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Дааа.. това е сериозен въпрос. Не , че не е въпрос на всяка развита страна и то от дълги години. . Но там са му намерили колая - компенсират с имигранти. До такава степен, че в много от тези държави понятието идентична националност почти се е изгубило. От нас зависи да се опазим.. в всеки случай тази прекрасна земя без население няма да остане

17

трогнат до сълзи

преди 4 години

"На какво се дължи негативната тенденция ?"Отговорът е кратък и ясен : НА ГЕРП !

16

нема демос

преди 4 години

демографската картина вече е резко надолу а след като мине короната всеки като си даде сметка за нещата и неколко хиляди ще минат през т2 а другите ще са разорени и тепърва ще връщат кредити и ще с емъчат поне половин една година за да се върнат в положение преди карантината :(

fallback