Снимка: БГНЕС
fallback

Днес депутатите гласуваха да бъдат върнати парите, навзети след като цената на газта падна с 40 на 100. Тези суми ще бъдат изчислени във фактурите до 3 месеца. Така за периода до 31 март руската компания трябва да върне на "Булгаргаз" 150 млн. лева.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов обясни, че 75 млн. лева от тях ще бъдат върнати на топлофикациите и ще бъдат приспадани в период от време на ползвателите на отоплителните услуги.

"Голяма част от тях ще бъдат върнати на бизнеса. Това са средства, които благодарение на "Булгаргаз" ще бъдат възстановени на българските граждани. Можем да кажем, че и в бъдеще сметките ще бъдат по-ниски, защото договорената цена е по-ниска от тази, която е била преди", допълни още той.

Възстановяването ще бъде от "Булгаргаз" към ползвателите на тази газ, а не към крайните потребители.

"Тези, които са прекратили услугата - тоест, ако сте били на парно, но вече сте се отказали - това ще са гражданите, които ще имат да взимат пари на каса", посочи Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ коментира и спорната мярка "60/40".

"Със сигурност ще има различни мнения. След въвеждането на извънредно положение България, като държава с бързи и решителни мерки, закъсня много с икономическите такива. А такива, които са недоволни и искат повече, със сигурност ще има", коментира още депутатът от ГЕРБ.

По думите му правителството не е спряло да мисли за мерките, които предлага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Написах го преди няколко часа и ми набихте минусите ама ще го напиша пакПари кеш никой няма да види......Ако нямате сметки сега лятото за парно ще ви ги приспаднат от следващите сметки в следващия отоплителен период. Някак си забарвяте, че това го каза и шефа на КЕВР и дори министърката на енергетиката ... Давали сте били пари - да ползвали сте - платили сте си по текущата цена. Сега цената е променена и то със задна дата и ще ви бъдат върнати разликите. Защо намествате политика тук не разбирам

20

Краси

преди 4 години

Добре,че ЕС осъди ушанките !

19

куче влачи

преди 4 години

Върнатите пари от газа няма да стигнат до крайните потребители.... они ще се изпарят по пътя

fallback