Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
В "Пирогов" се лекуват 31 случая на коронавирус, от които 6 са в Интензивното отделение. В реанимацията има 24 апарата, които са готови да поемат тежки пациенти, в момента има шестима настанени.
Oще по темата
Отделно имаме още 25, които са в средно тежко и тежко състояние, с необходимост от кислородна терапия.

Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов след срещата си с президента Румен Радев в Световния ден на здравето. И подчерта, че работата на болницата продължава и всеки ден се приемат спешни пациенти с други здравословни проблеми, предаде Bulgaria ON AIR.

"Направили сме разделение, за да разберат хората, че мислим не само за тяхното здраве, но и за себе си. Държавата е направила каквото трябва, не може да искаме нищо по време на криза. Важно е всеки да направи каквото се иска от него, за да оцелеем и да вървим напред. Трябва да се мисли и за психическото здраве на пациентите, то е част от общото здраве", обясни проф. Балтов.

И съобщи, че обмислят след Великден да направят общо тестуване с бързи тестове на целия персонал на "Пирогов", за да докажат дали имат изграден имунитет. Директорът на "Пирогов" увери, че всички медици в болницата са снабдени с необходимите предпазни средства.

"Ако всички са взели мерките, които "Пирогов" взе от самото начало, няма нужда от притеснение", каза проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

И така без да знаят неволно ще заразят близки и непознати, те от своя страна други, пък вие чакайте да падне карантината. Важно е че депутатите веднага. Без лекари можем без депутати не.

9

???

преди 4 години

За какъв изграден имунитет говори този?

8

тя

преди 4 години

Да си пазим медиците , те са ни най- скъпи специалисти, всички се оповаваме на тях !Да са ни живи и здрави !

fallback