Снимка: Pixabay
fallback
На фона на пълната изолация и извънредното положение, благоевградското село Селище стана жертва на редица кражби. Престъпленията там варират от обири на домове до черкви и земеделски култури. 
 
Местните жители са убедени, че кражбите са дело на хора, които търсят прехрана в условията на тежка криза.
 
В началото на месец март са започнали кражбите в село Селище. Тогава неизвестен извършител посегнал на малък крайпътен параклис като задигнал 5 икони. 
 
"Не мога да си го обясня, това са дребнави хора, какво ще изкара като ги продаде, какво ще изкара, няма ли докъде да стигна, та да купя крадени икони или каквото и да е от черквата", коментира кметът на с.Селище Валери Байрактарски в ефира на Нова ТВ. 
 
Параклисът преди оставал отключен, за да може всеки преминаващ да влезе вътре. 
 
"Там и през деня си работи, щото е пусто, особено сега и движение няма. Лапета, кокошкарска работа. Сигурно са пили и им е дошла смелост да го направят", казват гражданите и кметът.
 
Асен Ерделски е жител на селото, които също се е сблъскал с кражба. Тай закупил дръвчета за орехова градина, но една сутрин, когато отишъл на нивата видял, че дръвчетата ги няма и били останали само дупките. 
 
"Те са нарязани и са специално са обработени. И като пръсках видях, че ги няма. До една две години ще ги видя някъде посадени. Нямам представа дали става дума за едини човек", казва Асен.
 
Преди няколко седмици в селото е била регистрирана и друга кражба, този път от частен дом. Докато стопанинът бил в болница, крадците влезли и откраднали около 4 хиляди лева.
 
И въпреки проблемите в Селище полицията в Благоевград отчита осезаем спад на престъпленията от началото на извънредното положение. Има дни, в които не се случват никакви нарушения на закона. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

плановик

преди 4 години

Сега с тая криза,каква работа ще им се отвори на,*** стой та гледай,замислен план

25

Аре бе

преди 4 години

ша дигнат сейфа за вторични,пак набутвация

24

Коба

преди 4 години

По военному трибунала

fallback