Снимка: БГНЕС
fallback
Икономиката на България е експортно ориентирана и няма как да няма отражение върху нея, посочи вицепремиерът Екатерина Захариева в ефира на Нова ТВ. 
 
"Световната икономика е свързана. Нашата е изключително експортно ориентирана и няма как да си мислим, че дори и да излезем сравнително бързо от кризата, няма да има отражение", каза Захариева. 
 
"Всички сме притеснени. Никой не си мисли, че тази световна пандемия няма да се отрази на икономиката. Затова усилията на всички правителства и на ЕС са насочени в две посоки – справянето със самото заболяване, но и справяне с икономическите предизвикателства", каза още тя.  
Oще по темата
 
"Европейска солидарност има. Аз съм убедена, че ще излезем от всичко това. Въпросът е как", коментира Захариева.
 
"Прибрахме много българи от различни краища на света. В Непал има двама българи в момента. Знаем за тях. Правим всичко възможно да ги приберем", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Баи

преди 4 години

Мое предложение кьм министърката да прибере насилственно и тия бьлгарски граждани които не искат да си идват - трябва да се допьлват заразените за статистиката

43

Анонимен

преди 4 години

Всичко възможно прави да вкара колкото се може повече болни , за другото както се случи и който има късмет ще оживее .

42

Анонимен

преди 4 години

За да има икономика трябва да има здрави хора да работят . Такова нещо няма да се случи скоро защото внесохте заразата с хора от вън като ги прибирате в режим на карантина . Сега ще се крием в къщи защото пристигащите са повечето болни и си заразиха и семейства и медицински работници икъдето и да отидат сеят наред . Трябваше от вън да влизат само тирове със стоки за магазините , а това не го проеумяхте и сега ще е армагедон .....Виновните за ситуацията познайте кои са !

fallback