Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Има болни, които не казват цялата истина за състоянието си и по този начин поставят в риск медиците от Спешна помощ.

"Трудно работим в тази ситуация, ние сме първата линия на първата линия", коментира пред БНР говорителят на ЦСМП – София Катя Сунгарска.

Oще по темата

Като основен проблем тя очерта липсата на недостатъчната яснота за симптомите, която пациентите подават.
"Дали поддавайки се на паника, дали се притесняват, но те неглижират дадена симптоматика за сметка на друга, която може да подскаже коронавирус, и екипите отиват на адрес незащитени, защото хората понякога спестяват информация", каза Сунгарска.

Тя призова хората да бъдат максимално обективни, когато се обаждат на 112 и подават сигнал за здравословен проблем.

Говорителят на "Пирогов" уточни, че от Спешна помощ - София няма нито един, който да е заявил нежелание да работи в такава критична ситуация.

"При това претоварване на системата се изисква търпение", отбелязва тя. 

Катя Сунгарска допълни, че предстои чрез Българския лекарски съюз да бъде сключена застраховка на лекарите срещу заразяване с Covid-19. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До zsdg

преди 4 години

Просто се "лекува" само КОВИД. Други лекари не работят, зъболекари не работят, пациенти няма, пари няма. Касата не им плаща за стоене без пациенти. Кашата е страхотна. И не е ясно с какво една магазинерка, аптекарка, доставчик, работещ са в по-малък риск. И зъболекарят как ще работи от 2 м? Нали си пъха главата в устата на болния?

18

Анонимен

преди 4 години

Как искате да я казват, след като знаят какво ги очаква?

17

zsdg

преди 4 години

За какво "претоварване на системата" се говори постоянно от всички?!? Стига плямпахте глупости и всявахте паника бе, нефелници!! 170 човека се лекуват болниците в цяла България и вие наричате това "претоварване на системата" ?!? На луди ли ни правите или откровено се гъбаркате??"Натоварване на система" може да има , ако се лекуват в един момент около 4-5000 души. Но в сегашната ситуация да лъжете така нагло е престъпление.Освен това от Здравната каса не сте похарчили нищо,дарени са над 7млн.лв

fallback