Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки.

Oще по темата
Планът за осигуряване на "зелени коридори" по европейската пътна мрежа е предложен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е съобразен с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко войвода, а като резервен – Илинден. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход.  Между България и Сърбия е определен ГКПП Калотина, към Турция – ГКПП Капитан Андреево, а към Северна Македония – ГКПП Гюешево.

Преминаването през тези гранични пунктове на "зелени коридори", включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници.

Граничните преходи на "зелени коридори" трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

noFreeman

преди 4 години

тези коридори не са за хранителни стоки а за дрога и всичките и химически разнообразия... европа без това не може... това е едно от най-доходоносните неща + скубането на 20-на държави...

5

Анонимен

преди 4 години

Абе тези като този могат ли да мислят. Нали чрез тези стоки ще се вкарва зараза и тази проказа никога няма да свърши. Какво ще вкарват ние нищо ли не произвеждаме. Чакаме на прокажените да ни хранят ли. Вижте Китай как затвори всички пазари нито вкарва нито изкарва. Защото по самите стоки има КуРана вирус. Хората като отидат в магази ще се заразят от самите опаковки. Няма ли умни хора с повечко акъл да му кажат на магнолажията че така се вкарва КуРаната. Ама то при него са само Калинки.

4

Анонимен

преди 4 години

Какви зелени коридори, какви пет лева кой ще ги купува тези стоки когато свършат парите??? Преди три дни в Сицилия хората нахлуха и ограбиха супермаркетите защото вече нямат пари и вече ги пазят с въоръжена охрана.

fallback