Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Християнските служби за Великден ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн.

Oще по темата
Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод.

Полицията ще следи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете, а свещениците ще се грижат вътре в тях да няма струпване на хора.

Всеки християнин ще може да влиза в храмовете, но при строго определени мерки, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е добър компромис и с огромна благодарност приемаме разбирането на Българската православна църква", каза Мутафчийски.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Х

преди 4 години

Вместо да подпомага в тази кризисна ситуация, българската православна църква не се подчинява на извънредните мерки. Както изглежда си гледа собствените интереси и хич не й пука. Повече от безотговорно е да се струпват много хора на едно място, макар и на разстояние, и на открито.

144

Някой

преди 4 години

До Анонимен 144Ти не прочете ли или четеш само заглавието? Да, по един ще пускат в църквата.

143

И какво,като е

преди 4 години

Великден в условията на криза???Ден,като всеки друг обикновен,нормален,почивен ден?!?Значи,Ватикана отменя службите на открито,ще се предават онлайн.Божи гроб е затворен.Само нашите архиереи излязоха по-големи католици от папата или по-големи светци от Йерусалимският или Вселенският патриарси?!?Като,че ли искам да споделям този светъл християнски празник с дузина дърти *** попове,с омазани и окапани раса и килимявки,в одимени,опушени и окадени църкви,които приличат на селски кръчми?!?

fallback