Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

"Знаем как да лекуваме COVID-19. Много фалшиви новини се появиха около пандемията, не им вярвайте. За лечение на коронавируса се прилага както парацетамол, така и ибупрофен. Употребяваното на хлорохиновия фосфат става само под лекарско наблюдение. Този медикамент има много странични действия", каза д-р София Ангелова в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

От коронавирус не всички боледуват и не всички могат да развият тежката пневмония. Пулмолозите отделят хората, които са рискови - това са сърдечносъдово болните, белодробно болните, хората с диабет и други сериозни заболявания.

"Белодробните пациенти трябва да приемат редовно своите медикаменти и е важно да се знае, че при COVID-19 се използват кортикостероиди. И това беше фалшива новина", категорична е д-р Ангелова.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Ангел

преди 4 години

До боже помогниХората са го написали много ясно, че кортикостероиди не се препоръчват заРУТИННО приложение, тоест не се препоръча да се дават на всички пациентинезависимо от състоянието им. Лекарската не е казала че се дават на всичкипациенти и е права че може при някои да се приложат. Добре е да разбираш смисъла натова което четеш , цитираш и коментираш..

44

Анонимен

преди 4 години

Лошого е, че болшинството от нашите лекари (не всички разбира се), нито знаят чужди езици, нито четат чужди медицински списания, нито въобще се интересуват. Ако са завършили с тройка - това им остава нивото до пенсия. На всичкото отгоре ходят да дават интервюта и да плещят щуротии по медиите.

43

сакън

преди 4 години

"Знаем как да лекуваме COVID-19" Ко риечи????

fallback