Снимка: БГНЕС
fallback

93-годишна жена от Харманли реши да се включи със собствен труд и средства в борбата срещу коронавируса, разказва историята й БТА.

От няколко дни Мара Попова шие предпазни маски, които се даряват на лечебни заведения, съобщи жената на нейния внук - Дияна Въгларова, по чиято идея е започнало производството.

До днес са ушити и дарени над 100 предпазни средства на местната болница в Харманли, в УНГ-отделението в МБАЛ- Хасково, и в болница във Варна, уточни Въгларова. Тя посочи, че познат на семейството дарил плат, когато разбрал за намерението. Ластикът обаче станал дефицитен.

Дъщерята на Мара Попова - Марийка Въгларова, крои изделията.

За възрастната си родственичка тя разказва, че от 76 години е в шивашкия и плетаческия занаят и въпреки възрастта си, все още изпълнява поръчки на познати, но за първи път шие маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

и тия маски ще ги опипат с мръсни пъце, после ще ги раздаваткога ще ги стигним ..нидерландцитете върнаха хиляди маски-ментета на Китай

8

Анонимен

преди 4 години

Едно време имаше битови комбинати,където се извършваха всякакви услуги за населението - кроячи,шивачи,поставяха облекла на учебници,обущари,технически и ел.услуги..... и много други услуги за населението, днес ги няма.

7

Леле

преди 4 години

Прекрасна и достойна българка, браво! Да имаш малко силици , но да искаш да помогнеш <3 поклон, мила бабо Маре, благодарности за примера и силата ... това са старите българи, респект!..

fallback