Снимка: БГНЕС
fallback

Вчера икономистът Владимир Каролев беше задържан заради нарушаване на карантина. Самият той се похвали във Facebook, че е успял да пробие общинската блокада и да стигне до Разлог. От Районната прокуратура в града съобщиха, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда, пишат от БНТ.

Oще по темата

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура.

Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината. Каролев не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. На Facebook страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

Отново на Facebook страницата си икономистът поясни, че двама полицейски служители са го търсили в офисите му в София, не са успели да го намерят, след което е открит в Разлог, където е разпитан и задържан за 24 часа.

Икономистът е категоричен, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

В 11.15 часа икономистът Владимир Каролев беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в столицата, предаде БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 4 години

Браво! Най - после устатия "професор Всезнайко" си намери майстора. Но да не му върнете парите защото ви заплашва със Страсбург!

58

Анонимен

преди 4 години

защо ще го съди СГС,при извънредно положение не трябва ли да го съди военен съд по бързата процедура?Във военно време за такива изцепки разстрелват,особено такива нагли селски тарикати

57

Анонимен

преди 4 години

ТОВА Е ОПИТ ЗА УМИШЛЕНО ЗАРАЗЯВАНЕ НА МНОГО ХОРА-Т.Е. ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ,ОСВЕН НАРУШАВАНЕТО НА ЗАКОНА ,ЗА КОЕТО СА ПРЕДВИДЕНИ 5 ГОДИНИ ЗАТВОР И ГЛОБА ОТ 50000 ЛЕВА.НЕ ГО ЗНАМ ТОЗИ СТРАХЛИВ МИШОК ЗА КАКВО ЩЕ СЪДИ ДЪРЖАВАТА,НО ЗАРАДИ НАГЛОСТА МУ ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДЯТ С ЦЯЛАТА СТРОГОСТ НА ЗАКОНА

fallback