Повече от 1200 души са се регистрирали в бюрата по труда в София само за изминалата седмица. Голяма част от хората работят в сферата на туризма и ресторантьорството. 320 безработни са успели да намерят работа за изминалите 7 дни. 
 
Бизнесът вече търпи сериозни загуби заради извънредното положение. Голяма част от фирмите са принудени да съкращават работни места. Пред бюрото по труда в столичния квартал "Люлин" се намира и Симеон.
 
"Идвам да се регистрирам като безработен. Работих в сферата на туризма, която е пряко засегната", споделя той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Вчера Симеон разбира от работодателя си, че хотелът, в който той работи като рецепционист, е принуден да прави съкращения. Броят на хората в подобна ситуация продължава да расте през последните седмици. Само за първата седмица от извънредното положение в бюрото по труда в "Люлин" са се регистрирали 200 души.
  
С близо 8 на сто са се увеличили новорегистриралите се безработни в София. На една част от безработните агенцията е успяла да намери работа. Хората като Симеон остават с надежда, че скоро ще си намерят препитание, а дотогава ще разчитат на обезщетението от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase