fallback

Общ преглед
МВР предоставя обновена бланка на декларацията, която да улесни гражданите за придвижване през КПП в областните градове.
Oще по темата


След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, от МВР уточняват, че промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност.

В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

От МВР припомнят, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 4 години

До Анонименсъщата работа - лична, служебна .. кой ще обработва толкова хартия? Ще проверяват дали си бил при болен роднина, или пък дали си ходил в болница - как?

41

Анонимен

преди 4 години

Първо прочетете на сайта на МВР информацията, защо се доверявате на журналистите?Декларациите за работа няма да се събират на КПП, а само тези за личните пътувания.

40

Анонимен

преди 4 години

Да речеш, че всеки ден работим на различно място и всяка вечер се прибираме на друго в друг град, а то само изнервяме шефовете. Абе ти пак ли с тая бележка бе, оня ден МИ искаше декларация, вчера МИ искаше служебна бележка, а днеска МИ искаш и служебна бележка и декларация! Аз няма само с ТЕБЕ да се занимавам!И утре - пак така. И в другиден.

fallback