Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 218, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Oще по темата
От днес новите случаи са 16 – в Стара Загора има eдин потвърден случай - на 61-годишен мъж от Казанлък, в София са 7, в Плевен има още 1 и общо стават 6. В Пазарджик има 4 и стават 7. В Добрич има още 1 и пациентите стават 6, във Варна има още 1 и стават 11.

В критично състояние от тях няма, но все още в "Пирогов" не е установено дали е заразен пациент, който е в по-тежко състояние.

Генерал Мутафчийски посочи, че във ВМА има установено цяло семейство с COVID-19 – майка, баща и двете им деца на 4 и 8 години. Само майката е настанена в болницата с двустранна бронхопневмония.

Той уточни, че капацитетът на леглата в болниците в София не е изчерпан. По думите му в столицата има близо 15 000 легла, но се наблюдава тенденцията на ден да се преглеждат все повече лица, които са настанени с клинична карантина. Именно това налага повече болници да бъдат в готовност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Да

преди 4 години

Марш от тук на всички завърнали се гадове!!!!!!!! Отивайте да си умирате от където сте дошли. Никой не ви иска, нито там, нито тук. Това, че продължават да ги пускат е сраммммммм. Маршшшшшшш!!!!

131

ДМ

преди 4 години

Аз съм от Областен град - за жалост... И си спазвам мсички предписания, които не ни дават да забравим. А всеки новоприбрал се "нашенец" от ..ЕвРоПа със златни зъби и лачена кола, който няма ограничения тъй-като е от малко селище, но е с възможности и амбиции да се срещне с всичките си 101 братовчеди... Същия профил е съвършенния доставчик на вируси /той и в мирно време е такъв/ и аз в един момент попадам на ресто, с което пък той е платил и утре статистиката се променя.../с мен, с Вас.../..

130

Анонимен

преди 4 години

Затворете най-накрая границите! За всички!!! За преносителството няма значение по лична карта какъв си!

fallback