Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 100 000 работещи ще могат да получат подкрепа от държавата в размер на 60 процента от дохода си с цел запазване на работните места - това сочат изчисленията на КНСБ. Предвидено е средствата да се вземат от фонд „Безработица“ в Националния осигурителен институт, в който има около 430 милиона лева, съобщава БНР.

Oще по темата

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче посочи, че нуждаещите се са много повече. И в никакъв случай не се изчерпват всички лица, които ще бъдат в нужда от тази криза. Никой не може да даде прогноза колко са в момента.

„Нека да не забравяме, че много от държавите членки на ЕС, освен, че затвориха границите, започнаха да затварят и предприятията, и не само Италия, които са основни наши партньори", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Защо бизнеса не си съкращава персонала поради недостиг на работа и не ги изпраща на борсата със 60% обещетение? Айде стига със тези схеми хем работят хем държавата да плаща! Бизнеса да ги освободи пък след три месеца я да видим дали няма да назначават работници на двойно по-високи заплати?

16

Анонимен

преди 4 години

Тоя Ко се пъче,а безработните какво ще получат,а ромите са най добре и вирус и без вироса пак получават

15

Анонимен

преди 4 години

Икономии е държавната администрация ? Кога? Форми фалират, съкращават персонал, а държавната Администрация си седи вкъщи, не прави нищо и получва заплата. Тяхното не се губи. А нали се сещате, че парите в държавата идват единствено и само чрез данъци от частния сектор. Та кога и държавата ще постъпи солидарно и ще намали заплатите или ще съкрати някакъв процент хрантутници? Кога?

fallback