fallback

Докато лекари активно се занимаваха с хилядите пациенти от двете грипни вълни със сезонен характер, в страната ни дойде много по-силна вирусна инфекция, която предизвика налагането на извънредно положение в държавата. COVID-19 засегна редица области и постави цял един град под карантина. Започна активен процес по оборудване, дезинфекция и реорганизация на държавните лечебни заведения, които да лекуват и наблюдават хората в по-тежко състояние и положителни проби за коронавирус. 

Но каква роля играят частните болници в ситуация на пандемия и извънредно положение?
 
"Болниците работят в среда без никакво прекъсване и без никакво колебание дали съществува въпрос за участие или неучастие така, както функционира системата в настоящия момент. Пациентите са такива, каквито са, независимо от дали страдат от COVID-19 или други заболявания. Навсякъде се приемат и се лекуват по един и същи начин. Не съществува някакво разделение", каза управителят на "Аджибадем Сити Клиник" Андрей Марков в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той допълни, че всеки ден поддържа връзка с останалите болници и си помагат взаимно. 
 
"Търсим начин да си разменяме материали, прехвърляне на пациенти, когато се налага. Ние сме в постоянно взаимодействие. Не може здравната система да се разглежда по начин, по който да има разделение, то не съществува. Ние сме търсени доста за такова взаимодействие. В момента подготвяме също помощ за болница, която не е държавна, а е общинска, те са в най-тежко положение", каза още той.
 
Андрей Марков увери, че респиратори в "Аджибадем Сити Клиник" има и нито един от тях не е повреден.
 
"Абсурдно е да си мислим, че болници с хирургична дейност могат да нямат респиратори или пък те да са в негодно състояние. Те са съществена част от дейността на всяка болница. Ние не спираме да лекуваме пациенти с тези респиратори. Нека не създаваме допълнително страх в хората", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Та те са едни и същи, работещи на две места.

9

тттт

преди 4 години

До Анонимен И като продължение на въпросите - защо изпращат пациент, след като имат всичко необходимо. Има ли всъщност частна болница с Инфекциозно отделение?

8

БЕЗ ШЕГА

преди 4 години

След милиардите взети от нас , които ви дадоха престъпните правителства , сега щели да дадат доктор , може и два . Не не давайте , а П Р И Е М А Й Т Е ! ЗАЩОТО СЛЕДВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ . Гнева излиза от контрол и горка ви майка - цинични негодници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!12832

fallback