ВМРО предлага своя стара идея за пределни цени на основни продукти. Зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" - Искрен Веселинов смята, че текстът може да се разшири с добавяне на групата продукти, необходими за справяне с последиците от извънредното положение. 
 
"Действителността крещи за необходимостта от такъв текст в закона. Нямаме спор, че такива текстове са необходими. Говорим за механизъм, чрез който икономическото министерство да определя пределни надценки на търговците", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Някои от здравните специалисти у нас не разполагат с оборудване, маски и дезинфектанти. Те поискаха помощ от държавата, на места се стигна и до поддаването на молби за напускане, тъй като медиците смятат, че не са готови да поемат болните от коронавирус. В същото време ги грозят глоби и пробация, ако откажат да лекуват болни.
 
"Тези продукти трябва да бъдат доставени и българската икономика има ресурса да произведе маските и самите материали. В момента имаме начало на кривата, а не драстичен размер на епидемията", изтъкна Веселинов. 
 
От БСП дадоха предложение до изтичане на един месец от отмяната на извънредното положение, да се наложи мораториум върху спирането на подаването на тока, парното, водата и телекомуникационните услуги, както и да се спрат сроковете за плащане на сметките.
 
"Текстът на БСП е неработещ. Задължение на всеки български гражданин е да си плати сметките", коментира зам.-председателят на ВМРО.
 
Веселинов добави, че освен с текстовете за извънредното положение, от ВМРО работят по проблема с фалшивите новинии ще внесат законодателни инициативи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase