Снимка: БГНЕС
fallback

Аптеки у нас затварят временно и отказват да работят с граждани, като обясняват това с проверките на МВР и прокуратурата. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред „Хоризонт“.

Oще по темата

„Имаше единични случаи на аптеки, които слагаха бележки, че заради проверките са ангажирани и няма да работят. Това според мен е вид спекула в тази ситуация, защото проверките не би следвало и не пречат на нормалното функциониране на аптеките“, каза той.

Вътрешният министър допълни, че е провел конферентен разговор с вътрешните министри на държавите от ЕС за блокираните товарни камиони по границите.

„Основният проблем, който касае абсолютно всички, е това, че има блокиране на доставките, на движението на товарния транспорт и на организирания пътнически транспорт. Ако при организирания пътнически транспорт тенденцията е да приключи, защото е важно да няма движение на хора, товарният няма как да приключи, защото ще спрат икономиките и доставките за борба със заразата“, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

БъраБъра

преди 4 години

Военно положение трябва! Радев да си влезе в ролята и да изкомандува: -Кви аптеки бе? Марш всички на Бузлуджа! Ша крепим русиятъ!

33

Анонимен

преди 4 години

аптекарите са задължени в момента да носят маски и ръкавици. Ако ги хванат без маски и ръкавици могат да ги затворят. Съвсем нормално е ако някоя аптека е продала всички маски или ръкавици и нямат дори за себе си, да затворят аптеката за да не нарушат разпорежданията и да не бъдат санкционирани. Обаче накрая министъра пак недоволен и ги обвинява че "хитрували" за това че спазват собствените му заповеди?!? Е гати лицемера!

32

ЗзЗ

преди 4 години

Значи в момент в който има засилено търсене на лекарства, и следователно засилен оборот, един частен фармацевт щял да затвори аптеката си, за да "хитрува", а клиентите да отидат и да купят от друга аптека? Абе тоя министър в ред ли е? Колко пъти са го изпускали на земята като бебе?

fallback