Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев изрази солидарността на България с Гърция при охраната на външните европейски граници в телефонен разговор с президента Екатерини Сакеларопулу.

В телефонен разговор Радев поздрави своя гръцки колега с встъпването й в длъжност и й пожела успех във високоотговорната й мисия.

България и Гърция споделят обща отговорност за охраната на европейските граници и следва да обединят усилия за адаптиране на политиката на ЕС в областта на миграцията, призова още Румен Радев.

Предложение за изработването на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните граници на ЕС вече беше внесено от държавния глава в началото на 2017 г., докато представляваше страната ни на заседанията на Европейския съвет, съобщиха от прессекретариата му.

Стратегическото партньорство на България и Гърция, отличният политически диалог на всички равнища и перспективите за последващо задълбочаване на двустранния икономически и инвестиционен обмен, също бяха сред темите на разговора.

Президентът Радев потвърди интереса на страната ни за разширяване на двустранното партньорство в енергетиката, което е от значение за енергийната диверсификация на целия регион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

До ББ (9)До преди 13 часа си номер 8 и 9.Вече никой не обръща внимание на туй.От твоите 2 милиона жалките останахте само няколко.

9

ББ

преди 4 години

оставката на Радев ще я видите когато минете през барикадите от над 2 милиона свободни българи гласували за него...Президента е институция обединяваща нацията ни,символ на Свободна България,на Дома на децата на България...името не е важно,Президента ни е достоен човек от когото за първи път в последните 30 години хората не се срамуват...за разлика от плевньо

8

ББ

преди 4 години

Моят Президент,Президента на Народа ми,достоен,почтенн,рискувал хиляди пъти живота си в служба на Родината ми..цяла Европа е солидарна с гърците,султана рекетира свободният свят с хора докарани от Авганистан нападащи суверенна държава,атакуват границата им...свободен свят ли е ЕС или плащащ рекета на султана и подкрепящият ги министър председател от турски произход на Англия...лицемерие и нечовечност,гърците нямат армия в Сирия..ЕС също

fallback