Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия предложи да се ограничат несъществените пътувания до ЕС за първоначален период от 30 дни, след като Европа се превърна в новия епицентър на пандемията от новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Oще по темата
"Колкото по-малко са пътуванията, толкова повече можем да удържим вируса. Затова предлагам на държавните и правителствени ръководители да въведат временни ограничения върху несъществените пътувания до ЕС.

Тези ограничения трябва да са в сила за първоначален период от 30 дни, който може да бъде удължен при необходимост", обясни председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър.

Изключения ще се правят за дългосрочно пребиваващи в ЕС, роднини на граждани на ЕС, дипломати, доктори и научни работници, които участват в борбата с епидемията.

Възможно е да се направи изключение и за транспортните работници, за да продължат доставките на стоки.

Очаква се спад на икономиката на ЕС с 1 процент през 2020 година заради коронавируса, според прогноза на Европейската комисия, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

В средата на февруари в зимните си прогнози комисията очакваше растеж от 1,4 процента в ЕС.

Според източници на Ройтерс Брюксел разглежда и сценарий за икономически спад от 2,5 на сто. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

до пецата

преди 4 години

Тези, които неглижираха проблема и се правеха на много смели - змалъкнаха.Някои са разбрали колко са обратното на остри.Други вероятно наистина са били ***.Интересно е ДАНС да разследва кой е имал полза да успива гражданите, та е плащал за съответн ият спам!

47

Били

преди 4 години

Европа трябнва да мисли за времето след вируса. Да прекрати политиката на "отворени врати", която е продукт на алчността и други низи страсти, а не на хуманизма.Да прекрати зависимостта си от Азия за продукти и услуги, които сама може да си произведе и то по-качествено.Да създаде механизми за превенция. До тук с неглижирането на треската и прочее заразни състояния.

46

Били

преди 4 години

ЕС закъсня фатално със затварянето на граници, училища, спортни събития.Политиката на отворените врати и всичко в името на борсовият индекс ще ни излезе през носа.Дори подкрепеният от мен Джонсън закъсня с мерките и сега Британия ще загуби трилиони, акакто и ЕС - Германия, Франция, Испания, Италия - на всякъде, където подцениха ситуацията ще платят тежка цена.Но, мислете положително - и по-зле можеше да е. Особено ако "смелите"(простите) бяха спечелили дебата.

fallback