Кадър: Bulgaria ON AIR

България ще получи общо 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса, става ясно от разчетите за страните членки. Eврoкoмиcиятa cъoбщи, чe e гoтoвa дa увeличи нa 37 милиaрдa eврo cумaтa зa тaзи цeл.

Никой не знае колко ще струва тази пандемия, тя ще покаже много слабости на нашето общество и се надявам да предизвика нужните разговори и нужните промени. Видя се, че в един момент медицинските материали и съставките за лекарствата се произвеждаха в Китай. Това каза за "Денят ON AIR" евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Четох доста коментари колко българският народ е паникьосан, но в Европа заболяването е същото. Хората живееха дълго време в балон, в заблуда, че нищо не ги застрашава. Става дума за разум - Борис Джонсън тепърва започва да въвежда мерките, които ние вече въведохме. По-интересно става объркването в либералите, глобалистите", посочи още той.

Джамбазки разказа, че в Брюксел четял книги и гледал българска телевизия в последните дни на социална изолация.

"Продължава да се спазва разпоредбата и тук. Не е време за паника и истерия и да се правят хората на интересни, сега е времето за личен разум, лична хигиена, да се запази присъствие на духа. Запасите с тоалетна хартия до 2080 г. в килера противоречат на това да излезеш навън и да се блъскаш на опашка", каза още той за Bulgaria ON AIR.

Според евродепутата ще настъпят промени в проекта за бюджет на ЕС. Много важна била реакцията на българското правителство спрямо малкия и средния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase