Снимка: БГНЕС
fallback

Италия е четири пъти по-заразена от Китай с коронавирус, а смътността е пет пъти по-висока.

Това каза математикът проф. Михаил Константинов пред bTV.

Oще по темата
Изчисленията му са на база 100 000 души население, което е най-обективният показател. По думите му на база 100 000 души население Китай в момента е на девето място по брой заразени.

"Катастрофа има в Швейцария, Норвегия и Дания, близо до катастрофа са Франция и Германия, а ние сме далеч от тези нива на заразени с коронавирус", коментира още проф. Константинов.

Той посочи обаче, че това са страни с по-големи възможности за скрининг – проверили са много повече хора, докато при нас и в други страни сигурно има скрити случаи.

По думите на математика зад числата, които съобщи вчера германският канцлер Ангела Меркел, се крие информацията, че до една година от COVID-19 ще умрат 1,5 млн. германци. Германия ще проведе по-тежка битка, отколкото през първата година от Световната война, която тя загуби, смята той.

Професорът каза, че хората трябва да се стегнат, не да се плашат, а да внимават какво правят. Математикът даде пример с желания за пътуване от страна на руснаци, което било добре, че за Италия е било спряно.

По думите му държавността трябва да бъде запазена.

Хората, които отговарят за нашата сигурност, да са на ниво, лекарите да знаят, че са на война, изтъкна Константинов. Според него, ако сега не се дисциплинираме, няма кога и директно можем "да се върнем в пещерите".

Проф. Константинов препоръча да затворим границата, защото у нас могат да влязат хора, които "през живота си не са си мили ръцете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Китаец

преди 4 години

До До всички ЖълтуриСупа от прилеп помага при настинка !!

94

Пазарджиклия

преди 4 години

Затваряне на границите!!! Вчера семейство от с.Ивайло се връща от Италия и днес цял ден обикалят из селото. Кметицата звъни на полиция, Община ... Преди седмица друг ходил на гезме в Норвегия и цяла седмица е с приятели по кафетата на гр.Пазарджик. Трети празнува рождения си ден в Македония, а пък др.отива в Бразилия на екскурзия, защото щели да й изгорят парите. Това са мои познати, които ме учудват с безотговорността си.

93

Анонимен

преди 4 години

Математическите статистики показват че ориза е по силен от макароните

fallback