Снимка: БГНЕС
fallback

4 са официално потвърдените към момента случаи на COVID-19 у нас. В тази връзка от Министерството на здравеопазването пуснаха 10 важни препоръки към населението какво е важно да се знае и прави, за успешна борба със заразата.
 
❗️Спазвайте висока лична хигиена - мийте ръцете си редовно. Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа.
 
❗️Избягвайте контакт с болни хора.
 
❗️Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.
 
❗️Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.
 
❗️Не се презапасявайте с храна и лекарства.
 
❗️Търсете информация от компетентните институции.
 
❗️Подробна информация и за медицинските специалисти, и за гражданите, можете да намерите на сайта на Министерството на здравеопазването.
 
❗️Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57
 
❗️На сайта на МЗ ежедневно можете да следите и актуалните данни за разпространението на заболяването в световен мащаб.
 
❗️Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.

Същевременно от Министерстото на труда и социалната политика препоръчаха да бъдат преустановени посещенията в домовете и социалните услуги за възрастни хора.

МТСП изпрати писма до кметовете на общините с препоръка да бъдат преустановени посещенията и свижданията във всички социални услуги от резидентен тип и специализираните институции поради риск от разпространение на вируса COVID-19.

За общините Габрово и Плевен предписанията за превенция са задължителни, се посочва още в писмата. Необходимо е персоналът, особено на домовете и услугите за възрастни хора, да спазва стриктно предпазни мерки, съобразени с установените от Световната здравна организация.

Близките на настанени в домовете и услугите за възрастни, както и в останалите социални услуги и институции, могат да получават информация от директорите на звената и от общините, които са доставчици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 4 години

Ако това нещо не отшуми в близките два,три месеца ни чака тотален колапс,първо ще изгърмят всички зомби компании,след това туризма и технологичният сектор,жилищният сектор,и накрая индустрията поради свитото потребление ще претърпи тотален крах!

110

вирус без корона

преди 4 години

До Някоя сиМи няма и да чуеш.Също като Чрнобил колкото на времето чухме.

109

Тервел

преди 4 години

Предприел съм контраатака на Нож.... С четири по сто бургаска мускатова, пак ви казвам... Пийте бре...

fallback