Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на здравеопазването на Северна Македония потвърди два нови случая на заразени с коронавирус, предаде агенция МИА. Двамата пациенти са семейна двойка, завърнали се от Бреша в Италия преди седмица, съобщи министерството.

Съпрузите са в стабилно състояние пътували са от Италия с автобус с още 40 пътници, които също ще бъдат тествани. Досега в Северна Македония имаше един случай на заразен с новия коронавирус.

12 случая на зараза с коронавирус са регистрирани в Румъния, съобщи РИА Новости, като цитира пресслужбата на румънското Министерство на здравеопазването.

"Към днешна дата на национално ниво в страната са потвърдени 12 случая на коронавирусна инфекция. Първият случай е докладван в Букурещ", се казва в съобщението, цитирано от БНР.. Ведомството отбелязва, че жител на румънската столица, който сега е хоспитализиран в болницата по инфекциозни болести в столицата на Румъния, преди това е посетил Италия.

По-рано Министерството на здравеопазването на Румъния информира, че трима пациенти, диагностицирани с коронавирус, вече успешно са завършили лечението си, а повторните им тестове за COVID-19 са показали отрицателен резултат

Единият от новите случаи е на 15-годишно момиче от град Тимишоара, което е от същото училище с други двама заболели. Друг потвърден случай за последното денонощие е на 16-годишно момиче от окръг Хунедоара, което е пътувало в непосредствена близост в самолет с 40-годишен мъж, при когото също бе потвърдено заразяване с новия коронавирус.

Броят на заразените с коронавирус в Чехия е нараснал до 21 души, повечето от които са свързани с пътувания до Италия, на границите се въвеждат избирателни измервания на температурата, заяви премиерът Андрей Бабиш.

По-рано се съобщаваше за 19 заразени.

Междувременно стана ясно, че около 70 души са затрупани в Китай под развалините на хотел, в който имало хора под карантина заради коронавируса, предадоха Ройтерс и Франс Прес. Сградата се намира в Куанджоу, провинция Фуджиан, Източен Китай. 23 души са спасени, съобщиха властите. Хотелът с около 80 стаи се използвал за карантина на хора, които са имали контакт със заразени с коронавирус. Спасителните работи продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 4 години

И да не забравяте кой ви направи толкова щастливи партия ГЕРБРабота, Работа, Работа

39

Да попитам

преди 4 години

А в турската клоака на Ерджолана колко не са заразените?Или там не е коронавирус,а чаалмавирус и за това няма никакви данни?!

38

СатаМото

преди 4 години

Само в България няма !Регистрирани де защото иначе са много

fallback