Кадър: Facebook
fallback

Напредва строителството на КС "Расово", която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница. Премиерът Бойко Борисов провери днес от въздух обекта.

Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на "Балкански поток", другата е "Нова Провадия". Площадката на КС "Расово" е с площ около 120,7 декара.

На нея освен три газотурбокомпресорни агрегата, ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради.

Правим много добри инвестиции за бъдещето на България за следващите десетилетия. Страната ще играе ключова роля в газовите разпределения и преноса в Европа, коментира премиерът.

По думите му с двете станции капацитетът може да се увеличи от 15 млрд. на над 20 млрд. куб. м. газ. Той разясни, че компресорите са най-добрите.

Борисов информира още, че предстои разширение на газохранилището в Чирен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

"На нея освен три газотурбокомпресорни агрегата, ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради."т.е вместо няколко екипа поддръжка ще има и администрация и обслужващи сгради и какво ли още не...

22

Анонимен

преди 4 години

Ако Южен поток и АЕЦ Белене се бяха случили, днес Русия щеше да се грижи за България като писано яйце, и не бежанец, ами скакалец нямаше да премине през нея. А и този барцелонец щяхме да сме го забравили вече кой е, какъв е !

21

Анонимен

преди 4 години

Жалкаря пак си прави ПР, трошейки камара пари! Само дето навремето зачеркна оня проект, от който нямаше да зависим от женските настроения на ердо. Щяхме да имаме важни за суверенитета на държавата ни козове.

fallback