Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт.

В рамките на подготовката по преброяването през идната година, НСИ ще увеличи разходите си за персонал с 6 118 000 лв., за издръжка с 3 182 000 лв., както и капиталовите си разходи с 1 500 000 лв.

Сред дейностите по преброяването през 2020 г. са създаване на подпомагащ център, подготовка, организация и провеждане на предварителен обход, райониране на територията на страната на преброителни участъци и контролни райони и др.

То е най-мащабното статистическо изследване и се провежда на всеки десет години, а целта е да се осигури надеждна, изчерпателна и достатъчно детайлизирана на териториално ниво информация за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. в размер до 10 000 000 лв. Средствата са за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

НЕ БЪРЗАЙТЕ

преди 4 години

НЕ БЪРЗАЙТЕ С ПРЕБРОЯВАНЕТО -ИМА ВРЕМЕГОЛЯМИ ИКОНОМИИ НА БЮДЖЕТА СЕ ОЧЕРТАВАТ АКО ПРЕБРОЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШИ СЛЕД ЕПИДЕМИЯТА НА "КОРОНА ВИРУСЪТ"СПОМНЕТЕ СИ ЗА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПОЛУЧЕНИ ПРИ ТАКОВА ПРЕБРОЯВАНЕ СЛЕД "ЮСТИЯНОВАТА ЧУМА" В 1340 ГОДИНА - РЕЗУЛТАТИТЕ СА БИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ОТЛИЧНИ -70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ИЗЧЕЗНАЛО У НАС ИИ НАОКОЛЛОНЕ БЪРЗАЙТЕ С ПРЕББРРОЯВВАННЕТО

1

абсурдистан

преди 4 години

6 Милиона за глУпости ! а едно малко бебе проси по медиите за лечение !Свещи да броите за тея милиони

fallback