Снимка: БГНЕС

Хванаха двамата издирвани, които бяха обвинени за участие в група за сексуална експлоатация в София.

Общо всички задържани са 15 души. При специализирана полицейска операция на ГДБОП бяха арестувани 13 души. Двама от участниците успяха да избягат, след което бяха обявени за общодържавно издирване.

По време на полицейската акция бяха намерени и иззети около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност. Доказателствата до този момент сочат, че групата е действала от 2016 г. Във вътрешността на групата е съществувало строго разпределение на функциите на участниците. Част от задържаните са били ангажирани с набиране и склоняване жени за сексуални услуги. Други - „доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването клиенти в три столични стриптийз бара.

Сексуалната услуга се поръчвала заедно с питие. Цената за час била 150 лв., като тя включвала разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

Още по темата

Голям брой свидетели са разпитани пред съдия за случая. Доказателства за дейността на групата са събрани и със специални разузнавателни средства. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase