Снимка: БГНЕС

"Бог да прости ген. Андрей Боцев! Добър човек, достоен български офицер, който до последно служеше на родината си. Съболезнования на близките му".

Още по темата
Това написа министър-председателят Бойко Борисов във Фейсбук по повод смъртта на началникът на отбраната ген. Андрей Боцев. Той почина в четвъртък вечер след кратко и тежко боледуване, съобщиха от Министерството на отбраната.

"С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България", заявиха от ръководството на Министерството на отбраната.

В знак на почит към паметта на началника на отбраната генерал Андрей Боцев във всички формирования на Българската армия и въоръжените сили на Република България днес националният флаг е спуснат наполовина.

От Министерството на отбраната съобщиха, че в знак на почит към генерал Боцев със заповед на министъра на отбраната до 2 март 2020 г. се отменят всички публични събития в Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase