Снимка: архив, БулФото
fallback

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев почина тази вечер след кратко и мъчително боледуване, съобщиха от Министерството на отбраната.

С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България.

Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва искрени съболезнования към роднините и близките на генерал Андрей Боцев!

"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един честен офицер. Светла му памет!", написа Милен Михов, депутат от ВМРО и зам.-шеф на комисията по отбрана в профила си във Фейсбук.

"Беше мъж на честта и боец. Днес Българската армия изгуби един пример за подражание. За мен, като министър, този човек беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на Българската армия", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ген. Боцев е роден в Гоце Делчев през 1959 г.  Професионалният му път минава в Сухопътни войски като е командвал взвод, рота, батальон, полк и бронетанкова бригада. От юни 2014 г. е командир на Сухопътни войски, а през 2017 г. бе назначен за началник на отбраната от президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Любезния Лос

преди 4 години

Горещо се надявам, че вече е в Ада, и се пържи грешната му душа. Мир да не види дано... Толкова от мен по ТОЗИ въпрос.

61

икономист

преди 4 години

Не знам от какво е боледувал, но в последно време, ми направи впечатление, че изглежда прекалено подут и безформен в лицето. Явно наистина нещо го е мъчело. Сигурно е задържал вода... Много хора познавам, които си отидоха ненадейно, заради такъв проблем. Без дори да се разбере, какво точно им има.

60

луд козар

преди 4 години

Маршал Язов казах : Андрее,фоллов ми!

fallback