Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Бойко Борисов ще изпрати правителствения "Еърбъс" в Италия, който да прибере блокирани ученици от Каварна, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
"В момента подготвят машината, стане ли готово - веднага изпращаме. Ще направим всичко възможно да ги приберем още тази вечер", добави премиерът, който дойде на извънредна среща с превозвачите.

Борисов обясни, че имало е план децата да се приберат и с футболистите на "Лудогорец", които играят с Интер утре вечер, но така и футболистите трябвало да са под карантина

"Засега нищо им няма на децата. Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период, заяви още Борисов.

От ВМА уточниха, че 22 ученици и четирима преподаватели от Каварна, които са в Италия по програма „Еразъм+“ и се намират в малко градче близо до Милано, ще бъдат транспортирани тази нощ в България с правителствения самолет "Еърбъс" – по разпореждане на министър-председателя на Република България, съгласно указанията на Националния оперативен щаб, създаден във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

На борда на самолета ще пътува и секретарят на оперативния щаб – полк. доц. Димо Димов, който е и началник на Катедра "Медицина на бедствените ситуации" към ВМА.


Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

С "чужди" "финанси" лесно се "крепи" "имидж"!!!!!Само се "правим" на "голямата работа" за пред "послушните" "медий"!!!!!Всичко на тази "ТЕРИТОРИЯ" е "пародия"!!!!!НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.......

97

Анонимен

преди 4 години

До кукуНедей казва голяма дума! Българите масово са в Италия за да работят и изкарват пари, принудени от мизерията в България, не са там за кеф!

96

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 101Борисов работи предимно в Барселона, то онова младо и тесно манеканско пиче си иска яко натягане..

fallback