Снимка: БГНЕС
fallback

Жена от Пловдив е със съмнение за коронавирус.

Тя е приета в Инфекциозната клиника с температура и мускулни болки, след като е била в Северна Италия - в район, в който има заразени с болестта, съобщи bTV.

Oще по темата

Днес се очакват повече подробности за състоянието й, както и резултатите от теста за коронавирус.

Жената сама е пожелава да й бъде направен тест за коронавирус. Тя е приета с температура 37,1 градуса. Ден преди това е имала малко по-висока, но е била под 38 градуса.

Една седмица по-рано жената се е върнала от Италия. Била е във Верона, Венеция и Милано. С оглед на факта, че работи с деца сама е потърсила консултация.

Междувременно 20 деца и двама преподаватели от Математическата гимназия в града са се върнали от Италия. Още на летището са били посъветвани да останат под карантина в домашни условия с цел превенция. Децата и учителите са без оплаквания.

Италия е най-пострадалата страна в Европа от разпространението на новия вирус.
Случаите на заразените са стотици, а броят на починалите вече е 7.

15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия, съобщи пред БНР генералният консул в Милано Таня Димитрова.

Тя посъветва българските граждани да избягват пътувания до област Ломбардия, а ако в момента се намират там - да носят предпазни маски и ръкавици.

Отменени са голяма част от масовите събития, затворени са музеите и останалите забележителности в Милано, допълни Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

ОСВЕДОМЕН

преди 4 години

НЯМА КОРОНА ВИРУС ТУКА.....ПАНИКАТА СЕ НАРИЧА ДНЕС БГ

47

Анонимен

преди 4 години

Чак пък паника...

46

ами

преди 4 години

да, паника. Във всички учебници за диверсия и саботаж, пише че появяването с военна униформа или маска на лицето по телевизията от висши държавни служители влияе панически на населението. Така че кой сее паника???

fallback