Доброволци от Бандата на 1500-те организират благотворителен базар, на който ще се продават ръчно направени мартеници. Събраната сума ще бъде използвана да се покрие сметката на куче Бандит, което се възстановява след тежка операция. Събитието ще се проведе тази събота в столичен бар на ул. "Триадица" от 14:00, съобщи Bulgaria ON AIR.

Събитието
ще се проведе под лозунга "Вземи мартеница, помогни на Бандит да проходи".

"Събираме пари за кучи Бандит, което беше оперирано в столична клиника, с много тежки наранявания. Всичко е ръчно направено, за да успеем да покрием неговата сметка", обясни Мартина Чикова.

Организаторите са предвидили мартеници за хора, мартеници за кучета и шалчета за домашни любимци, които ще играят ролята на мартеничка.

"Бездомните кучета идват от изоставени домашни. Процентът на настанените в приюта вече безстопанствени, но някога домашни кучета е огромен. Проблемът идва от безконтролното домашно развъждане", добави Кристина Петкова.

Мартина Чикова обясни, че сметката за лечението на Бондит до този момент е 1600 лв. и с всеки ден се увеличава. До този момент са събрани 400 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase