fallback

Доброволци от Бандата на 1500-те организират благотворителен базар, на който ще се продават ръчно направени мартеници. Събраната сума ще бъде използвана да се покрие сметката на куче Бандит, което се възстановява след тежка операция. Събитието ще се проведе тази събота в столичен бар на ул. "Триадица" от 14:00, съобщи Bulgaria ON AIR.

Събитието ще се проведе под лозунга "Вземи мартеница, помогни на Бандит да проходи".

"Събираме пари за кучи Бандит, което беше оперирано в столична клиника, с много тежки наранявания. Всичко е ръчно направено, за да успеем да покрием неговата сметка", обясни Мартина Чикова.

Организаторите са предвидили мартеници за хора, мартеници за кучета и шалчета за домашни любимци, които ще играят ролята на мартеничка.

"Бездомните кучета идват от изоставени домашни. Процентът на настанените в приюта вече безстопанствени, но някога домашни кучета е огромен. Проблемът идва от безконтролното домашно развъждане", добави Кристина Петкова.

Мартина Чикова обясни, че сметката за лечението на Бондит до този момент е 1600 лв. и с всеки ден се увеличава. До този момент са събрани 400 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Лея

преди 4 години

Още повече, че и те не са се пръкнали по собствена воля на тоя свят,но щом се е случило по божията воля и те имат същите права на живот и щастие като нас!И трето-кои сте вие, че да казвате на някой как да киха!? Това беше образно казано:) Жената така го чувства, така го прави.А ялова ли е, многодетна ли е изобщо, ама изобщо не ви влиза в работата Така че,щом не ви се помага и изобщо не сте в тая тема,марш вкъщи да си гледате турските сериали и да лющите менте домашнярка!!!Аман от менте хора!!!

29

Лея

преди 4 години

Леле,леле, колко много лицемерие се е излязло в коментарите ви! Колко изтъркани станаха вече приказките ви за деца и старци... направо ще се разплача :) Първо-децата си имат майки,в по лошият случай-държава, старците пък си имат синове и дъщери, които би следвало да са така възпитани, че да помагат на немощните си родители с малки пенсии! Второ-разбира се,че животните са като хората, даже в някои случаи-по-добри!

28

Гошо

преди 4 години

Толкова деца се нуждаят от помощ те на кучетата ши помагат извратен народ

fallback