Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Днес е последният ден, в който всички лотарийни билети трябва да бъдат изтеглени от търговската мрежа. Промените в Закона за хазарта бяха обнародвани във вторник.

Oще по темата

Законът беше гласуван миналата седмица и според него всички лотарийни игри могат да се организират само от държавата, припомня БНТ. След влизането му в сила държавата вече не гарантира обезпечение на билетите и печалбите.

Това означава, че търговците не могат да възстановят разходите си. А спечелите преди промените няма да получат печалбите си. Те могат да потърсят правата си по съдебен път, но фирмите собственици на бизнеса са със запорирани сметки. Васил Божков е с 11 повдигнати обвинения. Съпругата му Елена Динева беше задържана, вчера спецсъдът ѝ определи гаранция в размер на милион и половина лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Тони

преди 4 години

Това наистина е най-добрата новина в новата история на България и знак, че макар и късно, се върши нещо полезно в тази държава !

8

Запознат

преди 4 години

Сайте и игрите в него си остават .Ще търкате билети онлайн .Ще се възобнови рекламата на 7777.бг по нова където ще се излъчват спечелилите от онлайн билетите .

7

м дааа

преди 4 години

прав е колегата, аз от няколко години съм сложил една кутия и всеки път като ида на магазин и купя някоя оферта, пускам спестените стотинки вътре и като дойде време за винетка и застраховка измъкнах 320лв .

fallback